Basisschool Sint-Clara Arendonk

Basisschool Sint-Clara Arendonk

donderdag, 24 april 2014
Home
Basca-nieuws http://basca.be/ Thu, 24 Apr 2014 19:33:12 GMT FeedCreator 1.8.0-dev (info@mypapit.net) Afrikaanse dans met 3de leerjaar http://basca.be/component/content/article/57-admin/668-afrikaanse-dans-met-3de-leerjaar Een klas van het zesde en het derde leerjaar heeft op vrijdag 21 maart Afrikaans gedanst.
De maandag voordien leerden we samen een Afrikaans lied aan. We slaagden er zelfs vrijdag nog in het lied te zingen. De ene groep leerde enkele Afrikaanse moves kennen, terwijl de andere groep Afrikaanse maskers en armbandjes met belletjes maakte. Bij het dansmomentje mochten we nadien zelfs zelf een dansje maken met ons groepje. Op het einde konden we het aan elkaar tonen. Eens iets helemaal anders en ook cool!
 
Demy Berkvens
6A
]]>
Wed, 26 Mar 2014 08:13:55 GMT http://basca.be/component/content/article/57-admin/668-afrikaanse-dans-met-3de-leerjaar
Bezoek van de Yeti http://basca.be/component/content/article/57-admin/666-bezoek-van-de-yeti Na de speeltijd stond Wim en een collega in onze klas.
Het begon allemaal met een grappige uitleg, gevolgd door een Yeti-test.
Zo kregen we een tijdschrift en we mochten er tien minuten mee doen wat we wilden.
Daarna gingen we het bespreken. Maar we moesten ook verder werken aan onze eigen Titanickrant.
We kregen leuke en leerrijke tips van Wim. Op het einde kregen we allemaal Yeti-spulletjes: een pen, een tijdschrift, stickers, een cool armbandje, ... ! 
SUPERFIJN
 
 
Lynn Janssen
6A
]]>
Wed, 26 Mar 2014 08:11:11 GMT http://basca.be/component/content/article/57-admin/666-bezoek-van-de-yeti
Broem, toet! De vuilniswagen. http://basca.be/component/content/article/57-admin/665-broem-toet-de-vuilniswagen Vuilnisman, mag ik je iets vragen?
Kom je onze troep ophalen met je vuilniswagen?
Kijk daar komt hij aan.
We hebben alle rommel netjes in de bak gedaan.
 
Een sok met gaten en losse troep,
een plastic bakje, een oude doek.
En dan als toetje een mislukte pannenkoek.
BROEM BROEM TOET TOET
Dat is reuze snel.
Dag vuilnisman tot ziens en dank je wel.
 
]]>
Mon, 24 Mar 2014 14:12:13 GMT http://basca.be/component/content/article/57-admin/665-broem-toet-de-vuilniswagen
Leerlingen 3de lj schrijven over de paddenoverzet http://basca.be/component/content/article/57-admin/662-leerlingen-3de-lj-schrijven-over-de-paddenoverzet De paddenoverzet
We waren met de fiets naar de Liereman. We hebben padden over de weg gezet. We hebben 3 padden overgezet. Ik vond het leuk omdat we de padden vast mochten houden. Ik vond het interessant want hij heeft ons tips gegeven. Ik heb geleerd dat padden hele lieve beesten zijn
Matthé Damen (3B)
 
Paddenoverzet
Wij zijn met de fiets naar de Liereman gegaan. De mensen hebben emmers in de grond gezet en er waren ook zwarte doeken zodat de padden niet weg konden. Toen moesten we groepen van 4 maken en groepje nummer 1 mocht beginnen met het nakijken van de emmers. Als we een pad hadden gevangen, legden we ze in de emmer. We hadden 3 padden gevonden: een mannetje en een vrouwtje dat een mannetje droeg. Het was heel leuk.
Zsofi Kuypers (3B)
 
Help de padden overzetten
We waren met de fiets naar de Liereman gefietst. We kregen uitleg in een zaaltje. Daarna gingen we naar de emmers kijken. In de 39 emmers zaten 3 padden. Toen gingen we naar een grote vijver. Daar hadden we zeker 15 salamanders gevangen. We aten ons fruit op en daarna fietsten we terug naar school.
Cas Leyten (3B)
]]>
Mon, 24 Mar 2014 12:50:12 GMT http://basca.be/component/content/article/57-admin/662-leerlingen-3de-lj-schrijven-over-de-paddenoverzet
Natuur en Wetenschap in het 6de http://basca.be/component/content/article/57-admin/657-natuur-en-wetenschap-in-het-6de We kregen bezoek van een mevrouw van Natuur en Wetenschap. Eerst kregen we een uitleg over ons lichaam en ons bloed. We leerden over rode en witte bloedcellen en over bloedplaatjes. Toen mochten we allemaal proefjes doen. We mochten ook een labojas aandoen... dat was erg professioneel!
 
Ons groepje mocht beginnen met het boekje in te vullen: woordzoeker, kruiswoordraadsel, spelletjes, ...
Bij de tweede opdracht maakten we onderzoeksmateriaal dat we mee naar huis kregen. Dat waren 2 glaasjes, 1 met ui en 1 met gist. Het was fijn om met een spuit te werken.
We keken door een microscoop naar ui, gist en naar muizenbloed. Dit vond ik wel leuk want dat had ik nog nooit gedaan. In het muizenbloed zat een parasiet.
Bij de laatste opdracht werkten we rond de bloeddruk. Ik vond het spannend om je eigen bloeddruk te meten. Het apparaat gaf eigenlijk ook een kleine massage. Esther had de hoogste bloeddruk.
 
Het was héél tof!
 
de leerlingen van 6B
 
]]>
Wed, 26 Feb 2014 07:21:31 GMT http://basca.be/component/content/article/57-admin/657-natuur-en-wetenschap-in-het-6de
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack